panorama software,virtual tour software
Alternate Text
Joined: 2007-04-18
Send Msg:
Posts: 44
2008-06-15
#1

Smartblend & verticle line..

I've been using smartblend since first starting to use PW & TW back around 1.3.  I've noticed in the last couple of updates, that I'm getting a light/dark line between images 2/3 when viewing as a pano in preview mode.  Previously this was blended by smartblend, but now seems to ignore the wrap variable.  I'm using version 1.2.5 with command line of -MinSize 0 -TSmooth 8 -WrapMode 1.  Any suggestions would be greatly appreciated, as of now I'm converting the spherical panos to cubic, correcting the line in photoshop, then reconverting to spherical.  Lots of extra work if there is a simple solution.  Thanks in advance.
Cheers
Donald Hill
don@Our360World.com
Our360World.com
Nikon D200 | Nikon 10.5 | Nodal Ninja 5L | PW 5 | TW 3
Alternate Text
Joined: 2007-08-13
Send Msg:
Posts: 193
2008-06-15
#2
Can you show us an uncorrected pano?
Alternate Text
Joined: 2007-04-18
Send Msg:
Posts: 44
2008-06-16
#3

Vince,

I put up a single pano so that you can see what I'm talking about, it's quick and dirty, but you'll see what I'm talking about, just to the left of the front door.

http://www.our360world.com/Tours/test/


Cheers
Donald Hill
don@Our360World.com
Our360World.com
Nikon D200 | Nikon 10.5 | Nodal Ninja 5L | PW 5 | TW 3
Alternate Text
Joined: 2002-06-12
Send Msg:
Posts: 2239
2008-06-16
#4
Did you cube this image after stitching?  And then convert back from cube to rectilinear ?
/s/
Dave
Forum Moderator for
EasyPano - Panoweaver
Pano2VR


Visit 360texas.com
Alternate Text
Joined: 2007-04-18
Send Msg:
Posts: 44
2008-07-02
#5

Dave,

No, no cubing on this one, this is immediately after stitching in PW, then previewing.  Seems like the older version of smartblend did NOT have this problem, then upgraded for the speed increase, and ended up with this problem.  Go figure, got to give and take I suppose.  AND doesn't happen on all of them...

 


Cheers
Donald Hill
don@Our360World.com
Our360World.com
Nikon D200 | Nikon 10.5 | Nodal Ninja 5L | PW 5 | TW 3
Alternate Text
Joined: 2006-05-29
Send Msg:
Posts: 134
2009-01-15
#6
Donald, did you ever get an answer on resolving this problem?
Regards,

Paul.

360Turismo
Alternate Text
Forum Moderator
Joined: 2002-11-23
Send Msg:
Posts: 5438
2009-01-15
#7

I assume you also have this issue Paul?

It would be a case of not having the "wrap" parameter added to the Smartblend Commandline Parameter. Try adding -w into this field via Tools>Advance Settings>Plugins (tab)>Commandline Parameters.

Regards, Smooth


Alternate Text
Joined: 2006-05-29
Send Msg:
Posts: 134
2009-01-15
#8
You assumed correct and your suggestion worked.

Thanks Smooth.
Regards,

Paul.

360Turismo
Alternate Text
Forum Moderator
Joined: 2002-11-23
Send Msg:
Posts: 5438
2009-01-15
#9

You are welcome sir.

Regards, Smooth