panorama software,virtual tour software
Alternate Text
Joined: 2008-09-03
Send Msg:
Posts: 10
2008-09-05
#1

How use more ...

Hello,
I'm using fisheye sigma 8mm [circular] to make pans. I don't know how I can shot more than 3 and use the setup of panoweaver [the program allows only 3 when we import fotos]
tks
joao barroca
The Kingdom of God is within you and all around you, not in mansions of wood and stone. Split a piece of wood and I am there; lift a stone and you will find me.
Alternate Text
Forum Moderator
Joined: 2002-11-23
Send Msg:
Posts: 5438
2008-09-05
#2

If you are using a DSLR with full frame 36x24mm sensor like Canon 5D, Nikon D700 or D3 you can import the images into Panoweaver 5 in either Full Circular (3) or Drum (4+TB).

If you have a smaller DSLR with APS-C/DX sensor you must only import using the Drum option.

Regards, Smooth


Alternate Text
Joined: 2008-09-03
Send Msg:
Posts: 10
2008-09-05
#3
Hi Somooth

I use MARKIII 1DS [full size] with sigma 8mm [espherical] and in the final image the black hole in floor is big ...
To make indoors [living room for example] is a bad result.
How can I 'fix' this?
Tks in advance
Joao Barroca
The Kingdom of God is within you and all around you, not in mansions of wood and stone. Split a piece of wood and I am there; lift a stone and you will find me.
Alternate Text
Joined: 2008-09-03
Send Msg:
Posts: 10
2008-09-05
#4
Really all user get 360 with only 3 shots with sigma 8mm?
It's impossible to me.
Even I fix the points to stich don't work ...
The Kingdom of God is within you and all around you, not in mansions of wood and stone. Split a piece of wood and I am there; lift a stone and you will find me.
Alternate Text
Forum Moderator
Joined: 2002-11-23
Send Msg:
Posts: 5438
2008-09-05
#5

You must remove the slip on lens cap "ring" as well as the clip in lens cap. Just pull the outer ring and main cap off with a light pull.

Regards, Smooth


Alternate Text
Forum Moderator
Joined: 2002-11-23
Send Msg:
Posts: 5438
2008-09-05
#6

This panorama was shot with Sigma 8mm and Canon 5D with 3 shots (7 brackets)

Regards, Smooth


Alternate Text
Joined: 2008-09-03
Send Msg:
Posts: 10
2008-09-05
#7
Hi Smooth,
tks for your time - I'm
You're totally right.
My fight now is with lights indoor....rs
The Kingdom of God is within you and all around you, not in mansions of wood and stone. Split a piece of wood and I am there; lift a stone and you will find me.
Alternate Text
Joined: 2007-04-22
Send Msg:
Posts: 877
2008-09-05
#8
Hi Barroca and welcome to the forum. You can solve the indoor lighting problems by bracketing the shots and merging in Photomatix and I think you can do it in CS3. If you need more information on this procedure just ask, there is a wealth of information that can be gained from the members.
Nikon D300, D3s, Nikon 10.5 lens, RingT105N+Footplate+MrotatorTCPs, Giottos MT9261 Tripod, Manfrotto 410 Jr geared head.

If you know the "secret" then everyday is a good day!
Alternate Text
Joined: 2008-09-03
Send Msg:
Posts: 10
2008-09-09
#9
Thanks realtor jerry and smooth for your replies.
Hey smooth: it's a very nice pan!
All the best
Joao Barroca
The Kingdom of God is within you and all around you, not in mansions of wood and stone. Split a piece of wood and I am there; lift a stone and you will find me.