panorama software,virtual tour software
Alternate Text
Joined: 2007-04-30
Send Msg:
Posts: 12
2007-05-09
#12

Just been told by the helpdesk that the developers say that the JPE conversion issue sometimes happens and that it is not an easy bug to resolve. They have then told me to unistall and re-install the application which I have done twice already and this does not fix the problem.

I think its a poor answer to a major issue.


Alternate Text
Joined: 2007-01-25
Send Msg:
Posts: 35
2007-05-09
#13

not an easy bug to fix!!!!????? oh my god...just make it like the TW1.3 so we can substitute the published images with our own compressed images?? is that hard?


Alternate Text
Joined: 2006-12-26
Send Msg:
Posts: 141
2007-05-02
#14
Yes, confirmed. I told EP about this already. But it seems that they have retired after the first wave of complaints (read the forum) and ever new 2.0 releases fixing the one problem and creating a new one immediately.

If they would allow normal JPG use like with TW 1.3 you could neatly optimise your images in PS or batch custom size with KissMyImage. Like it is now, you have to take their bad compression algorithms and their view on how big your final images have to be presented to your clients.

Very disappointing.
http://www.premiumpano.de
Alternate Text
Joined: 2007-04-30
Send Msg:
Posts: 12
2007-05-03
#15
I have logged it as a fault, no reply as of yet.
Alternate Text
Joined: 2007-04-26
Send Msg:
Posts: 11
2007-05-04
#16

This is a MAJOR problem ... I've got some large tours I've been struggling with that will not load properly with these bloated file sizes .. any solution in sight?


... make a memorable first impression ...
Alternate Text
Joined: 2007-04-30
Send Msg:
Posts: 12
2007-05-04
#17
Apparently the developers are in the middle of a 7 day holiday and will not be back at work for another 4 days. Hopefully then they will start work on it.
Alternate Text
Joined: 2007-04-26
Send Msg:
Posts: 11
2007-05-04
#18

After some experimentation, I found only one combination that works, but I'd still like to know why.   

Shooting with Nikon D70s, Small File Size, Low quality, 6 Fisheyes, stitched and rendered in Realviz Stitcher with minimal compression;  final size 3300 x 1650;  this file does not grow, in fact it goes from 800KB to 723KB as a JPE.

When using large image size my final rendering is after DXO processing is about 800KB and grows to over 1MB.  

I know that the content of the image can cause the size to vary, but this seems to be more of an issue of the original resolution of how the shot was taken.      Any other opinions, getting tired of this trial and error.


... make a memorable first impression ...
Alternate Text
Joined: 2007-04-30
Send Msg:
Posts: 12
2007-05-05
#19

I find the same, I am shooting with a Nikon D80 and if the jpeg file is small then when it is converted to jpe it reduces in size slightly, but if I use a higher resolution and the the jpeg file is at 800Kb it increases in size to 1.2Mb when converted to JPE.

I hope they look in to this as a priority as I want to use high resolution pictures in some of my tours.