panorama software,virtual tour software
Alternate Text
Joined: 2003-08-10
Send Msg:
Posts: 35
2003-12-12
#1

Two Problems: Music and Output

Hi there,

I have two problems with my first tour.

1.) I can not add any sound. I have converted a mp3 song to au format and added it to the path. When i publish there comes also the folder "Sounds" with the song inside, but it doesn't play. Is that a bug or am I doing something wrong? I have also tried to put a sound link on the map (just for testing) but it also doesn't work. Is there a file size limit for the songs?

 

2.) When I publish, I do not choose the option "Compress BMP to JPG" but the images are still compressed to JPG. Must be a bug. Source pictures are of course BMP.

Any help appriciated.

Oh, here's the link to my first tour: http://www.isc.at/penthouse_preview/

Tell me your opinion about it.

Greetings

 

Gerwin


Alternate Text
Forum Moderator
Joined: 2002-11-23
Send Msg:
Posts: 5438
2003-12-12
#2

Hi Gerwin,

I believe sound files are limited to ONLY .au

You cannot use .wave, .mp3, .wma etc.

Your tour looks very nice, thank you for the look.

Keep up the great work.

Regards, Smooth


Alternate Text
Joined: 2003-08-10
Send Msg:
Posts: 35
2003-12-12
#3

Hi smooth,

As written in the original post I have of course converted the mp3 file to an .au file.

Yeah, would be a nice penthouse to live in :-)

Greetings,

Gerwin


Alternate Text
Joined: 2003-03-06
Send Msg:
Posts: 58
2003-12-12
#4

Nice tour Gerwin!  How large are your panos?  I thought they took too long to load but the images sure are sharp.  Maybe I look at too many VTs during the day and I get a little inpatient.  Good luck with the audio, I haven't tried that yet.  How much for the penthouse, I take it?

Tom


www.go360media.com
Alternate Text
Forum Moderator
Joined: 2002-11-23
Send Msg:
Posts: 5438
2003-12-12
#5

Sorry Gerwin I misread your first post.

Regards, Smooth


Alternate Text
Joined: 2003-08-10
Send Msg:
Posts: 35
2003-12-12
#6

the penthouse is a € 8000 rent monthly... hmm... guess i keep on making lot's of panos.

the panos are jpg and about 500 K each.

did anybody try the BMP output already? I only get jpgs even I choose not to convert.

greetings

gerwin


Alternate Text
Joined: 2003-12-10
Send Msg:
Posts: 49
2003-12-14
#7

hi lapinkulta,

Because someone use sun jvm to lanuch the applet of the web page, and the sun jvm can not decode the bmp format image. And we want to covert bmp to png, but ms jvm can not decode the png. At last, we decide if someone import bmp we covert it to 100% quality jpg. And if someone choose to covert, then we allow him to set the quality of the jpg.


Easypano Observer
Alternate Text
Joined: 2003-11-13
Send Msg:
Posts: 14
2003-12-15
#8

Hi, Lapinkulta,

When you convert au files by Adobe Audition which is previous Cool Edit 2000, two settings as follows must be undertaken.

   a) Adjust Sample Rate as 8000

   b) Click the Options button to choose "mu-Law 8-bit" when saving as au format

In this way, the converted .au file can be played in Tourweaver.

--------------------

Easypano Support


Alternate Text
Joined: 2003-08-10
Send Msg:
Posts: 35
2003-12-15
#9

@windy
thanks. sound works fine now.

@Long
I see. Than the text is missleading. Maybe worth a change in the next update?

Greetings,

Gerwin