panorama software,virtual tour software
Alternate Text
Joined: 2007-01-11
Send Msg:
Posts: 55
2009-03-16
#1

Sound loading in TW4

I have started adding background sound into TW4 projects. It works fine except for the fact that it slows down the loading of the initial image by about 10-15 seconds.
I would like to see the sound files loaded after the initial pano is in motion.
Alan R
www.enviroscopics.com
Alternate Text
Joined: 2005-07-07
Send Msg:
Posts: 772
2009-03-16
#2
Hmm - how big are the image files? My sound files www.actualeducation.co.uk/demo are loaded with each scene, rather than a background file, but they should still work ok...
sales@actualeducation.co.uk
www.actualeducation.co.uk
Alternate Text
Joined: 2005-04-10
Send Msg:
Posts: 131
2009-03-16
#3
I try to keep the music track as short as possible. 60 seconds if it is not a seamless loop. I also compress music to 96k and voice to as low as 56k. This really helps with the loading time.

example of my 96kmusic - 56kvocal rule
www.dvt360.com
Alternate Text
Joined: 2007-09-24
Send Msg:
Posts: 62
2009-03-17
#4
I used MP3 with 550K as background

Cimbria Theatre

also 3.6 MB background sound:

Hotel Gardels

it doesn' t seem to me, that the tours are loading slowly.

Ciao
Mike
ciao

mike
360de.de
Alternate Text
Joined: 2005-04-10
Send Msg:
Posts: 131
2009-03-17
#5
Very nice image quality on both your tours mhc1.

I might want to clarify a comment I made earlier in that my "96kmusic and 56kvoice" rule is the bitrate and not the overall file size of the mp3s. I hope that helps.


www.dvt360.com
Alternate Text
Joined: 2007-09-24
Send Msg:
Posts: 62
2009-03-18
#6
thanks thehgroup,
think they are no better then yours, some are not so brilliant at all.

I don't have any influence to the rates- the files where
sent to like they are.

ciao
mike
http://www.360de.de
ciao

mike
360de.de