panorama software,virtual tour software
Alternate Text
Joined: 2008-11-25
Send Msg:
Posts: 30
2009-07-21
#1

Tourweaver technical issues

I just finished creating three tours. They tested well on the machine. When placed online they loose some Flash elements like - floating hotspots, hotspots on the map, and inability to scroll. These elements aren't appearing although if I move the mouse around the screen I can find them.

Any thoughts on this issue?
Alternate Text
Forum Moderator
Joined: 2002-11-23
Send Msg:
Posts: 5438
2009-07-21
#2
Are you sure you have successfully uploaded "all" elements that Tourweaver outputs for upload? Do NOT unzip any of the zip files also (this is trap some have fallen into before).

Do you have a URL so we can check?

Regards, Smooth
Alternate Text
Joined: 2008-11-25
Send Msg:
Posts: 30
2009-07-21
#3
Yes. Here's the link to the panos - http://www.frogblade.com/tasks/sites/russos/assets/Flash/corporateVT/vt.html

Alternate Text
Joined: 2007-08-13
Send Msg:
Posts: 193
2009-07-21
#4
One problem might be your file naming. You have a scene in the drop down menu labeled "The Terrace #1." You can not use anything like "#" in the file names, and IIRC, you should not have space in the names either.

Vince
Alternate Text
Joined: 2008-11-08
Send Msg:
Posts: 45
2009-07-23
#5
Every tour works quite well on a computer, there is no bandwidth issue. But for the web, your tour needs to be quite optimized.

I've noticed that all your panos are 10 MB, witch is quite big (6000 x 3000 pixels)
Can you make them smaller (4000 x 2000) and optimize them for making less than 1.5 to 2 MB. (40% to 60% of jpeg compression is a good compromise.

For the full screen option, you should anchor your map in the upper right corner witch floats in the middle of the screen.

Mac OS X Tiger Or Leopard - VMWare fusion 2.05