panorama software,virtual tour software
Alternate Text
Super Admin
Joined: 2002-04-23
Send Msg:
Posts: 214
2009-09-11
#1

Tourweaver 4 updates 4.00.090911

Dear all,

Tourweaver 4.00 is updated to 4.00.090911. The following bug is fixed:

[-] Under Mac OS X Snow Leopard (version 10.6) system, virtual tour components don't show up.

You may download the new installer here:

http://www.easypano.com/download-virtual-tour-software.html.

If you have installed 4.00.090710 version, simply download the virtual tour player file and replace the existing one in your Tourweaver 4.00 installation directory and those in your published virtual tours (created with Tourweaver 4.00 registered version). 

Find the virtual tour player here: ..\Easypano\Tourweaver 4.00 Professional(or Standard) Edition\resource\twviewer.swf

New player for Tourweaver 4.0 Professional Edition:
http://www.easypano.com/download/software/tw4_pro911_twviewer.zip

New player for Tourweaver 4.0 Standard Edition:
http://www.easypano.com/download/software/tw4_std911_twviewer.zip

Be sure to download the right version.

Best Regards,


Easypano
The Virual Tour Way
Alternate Text
Joined: 2007-05-29
Send Msg:
Posts: 9
2009-09-12
#2
Hi,

I downloaded the Tour Players but when I swap out the old pro one for the new pro one the loading page appears but no loading progress.

If I go back to the old one the loading page loads and the progress bar works and the tour loads but no components show up.

Tony
Alternate Text
Super Admin
Joined: 2002-04-23
Send Msg:
Posts: 214
2009-09-15
#3

Hi Tony,

Can you view the tours in TW4 gallery? http://www.easypano.com/virtual-tour-gallery.html. These tours are using the new player.


Easypano
The Virual Tour Way
Alternate Text
Joined: 2007-05-29
Send Msg:
Posts: 9
2009-09-15
#4
Yes, I can see the tours in the TW4 Gallery. I'll try downloading the viewer again and give it another go.

Tony
Alternate Text
Joined: 2007-05-29
Send Msg:
Posts: 9
2009-09-15
#5
Hi,

I downloaded the updated twviewer.swf again and it's still not working. This time I tried it on the files on both a Mac (Snow Leopard) and a PC (XP).

On the PC, the tour works fine, on the Mac it doesnt. Replace the existing twviewer.swf on the PC and it exhibits the same behaviour as the Mac, the loading screen doesn't load. Swap back to the old one and the PC version is fine but the Mac one looses the components.

regards,

Tony
Alternate Text
Super Admin
Joined: 2002-04-23
Send Msg:
Posts: 214
2009-09-15
#6

Hi Tony,

Sorry I didn't explain clearly in the post. If your tours were published with trial version of Tourweaver 4.00, then the new player in the download link can not be used to replace the twviewer.swf in the tour folder. You will need to install 4.00.090911 version of Tourweaver 4.00, and find ..\Easypano\Tourweaver 4.00 Professional(or Standard) Edition\resource\twviewerp.swf, and rename is as twviewer.swf before replacing the one in your tour folder.


Easypano
The Virual Tour Way
Alternate Text
Joined: 2007-05-29
Send Msg:
Posts: 9
2009-09-17
#7
Quote: I downloaded the updated twviewer.swf again and it's still not working. This time I tried it on the files on both a Mac (Snow Leopard) and a PC (XP).[/QUOTE]

It turns out the Tour I'd been given had been created in V3 of Tourweaver and the update for 3, just realeased, has fixed the problems. Woo Hoo!

Kudos to Easypano team on the speedy resolution of the Snow Leopard issue and the great ongoing support for the products :-)

Tony
Alternate Text
Joined: 2003-05-09
Send Msg:
Posts: 348
2009-10-16
#8

I have two problems

a) after updating the twviewer.swf I now get an message that the tour has been created with the trial version.

I have full Pro version an tour was NOT created with trial version!

 

b) changes I make to the LoadingWindow are not reflected. Where is the loadingWindow background saved.

Strange enough even if I delete the tow .zip and the .bin file I still get the background.

Regards Markus


Nikon D70s, Sigma 8 mm, 4 to 12 shots, Agnos MrotatorTShort, PTGui, PS CS3, and lots of other software :-)
Alternate Text
Forum Moderator
Joined: 2002-11-23
Send Msg:
Posts: 5438
2009-10-16
#9
Markus,

You have downloaded only the trial version fix.
Log-in to your account and download the complete Tourweaver 4.0 Pro program. Replace the twviewer.swf with all your existing tours from the install directory.

C:\Program Files\Easypano\Tourweaver 4.00 Professional Edition\resource

Do not use the twviewerp.swf version

Regards, Smooth
Alternate Text
Joined: 2003-05-09
Send Msg:
Posts: 348
2009-10-16
#10

Thanks smooth

I did read the first post again and would still think that since I had the 4.00.090710  version installed it would be enough to dowload the .swf file.

However after downloading the full package. And having it authorized after installation it kind of works.

Why kind of. Publishing my tour only worked after resarting the computer.

Concerning the not changing the LoadingWindow Background I found out that TW is putting the files in resources and naming them with extension _1 in the filename. Chaning that manually back made it work.

Still I would consider it a bug that updating the LoadingWindow (I even changed the loading bar color and location of the bar) and republishing did not change it.

However it works mostly now.

Thanks again.

Regards Markus


Nikon D70s, Sigma 8 mm, 4 to 12 shots, Agnos MrotatorTShort, PTGui, PS CS3, and lots of other software :-)